قائمة الموقع
 



دردشة-مصغرة


أصدقاء الموقع
  • إنشاء موقع
  • Block title




  • تناول فطورك بدون قلق على وزنك (0)
  • البازلاء تحمى من العمى (0)
  • تصميمات وإبداعات في دهان الجدران (0)
  • لماذا يؤثر الطلاق بالسلب على صحة الرجل ؟ (0)
  • صلصة الثوم بالبطاطس (0)
  • طريقة عمل صينية المكرونة بالجبن الشيدر وصوص البشاميل (0)
  • طريقة عمل كعكات القرفة الملفوفة - السينابون سريعة التحضير (0)
  • شنط يد عصرية بالوان واشكال رائعة (0)
  • 7 طرق خفية يعبر فيها الرجل عن مشاعره (0)
  • كيف تتجنبى مخاطر المكياج على بشرتك؟؟؟ (0)
  • كعكة الشوكولاتة المقلوبة بالمكسّرات والكراميل من "حبة مسك" (0)
  • حوافز تشجع طفلك على ممارسة الرياضة (0)
  • علاج الأحلام المزعجة لطفلك (0)
  • تهيئة ابنك للعودة للمدرسة (0)
  • اجعلي ابنك راضياً (0)



  • بحث


    الجمعة, 2024-05-17, 1:59 PMالرئيسيةالتسجيلدخول
    سر جمالك
    أهلاً بك ضيف
    [ رسائل جديدة · المشاركين · قواعد المنتدى · بحث · RSS ]
    • صفحة 1 من%
    • 1
    منتدى سر جمالك » مطبخ سر جمالك » اكلات جميلة » طريقه عمل عجينه البيتزا بطريقه سهله وبسيطه بالصور
    طريقه عمل عجينه البيتزا بطريقه سهله وبسيطه بالصور
    ghada2التاريخ: الإثنين, 2013-02-25, 0:16 AM | رسالة # 1
    عضو
    مجموعة: أصدقاء
    رسائل: 22
    سمعة: 0
    حالة: Offline
    المقادير :
    4 كوب دقيق
    كوب وربع ماء
    ملعقه ونص خميره فوريه
    ملعقه سكر صغيره
    ربع ملعقه ملح صغيره
    ملعقه زيت زيتون

    الطريقه :
    نحضر وعاء زجاجي صغير ونضع فيه الخميره والسكر وربع كوب ماء دافئ وليس ساخن حتي لا تفسد الخميره ونتركها 10 دقائق دون تقليب سنلاحظ فوران الخميره وهذا يدل علي مدي فاعليتها

    ونحضر وعاء اخر كبير ونضع فيه الدقيق ثم الملح ونقلب كويس حتي يتخلل الملح الدقيق كله
    ثم نضع ملعقه الزيت وكوب الماء ونتركها دقائق دون عجن

    نبدأ بالعجن حتي تخلع العجينه من الطبق الزجاجي ولو العجينه لسه بتلزق في الايد نضع رشه دقيق ونعجن ولو ناشفه نضع حبه ماء المهم العجينه تبقي لينه لا ناشفه ولا طريقه

    نعجن ونخدم العجينه كويسه لمده 5 دقائق

    ثم نتركها ساعه علي الاقل تخمر بعد تغطيتها بالنايلون الشفاف الخاص لحفظ الطعام

    ودي صورتها قبل ما تخمر



    ودي بعد مرور نصف ساعه تقريبا


    ودا شكها النهائي بعد مرور ساعه



    بعد الوصول لهذه المرحله نضغط باصابعنا علي العجيبنه لنفرج منها ثاني اكسيد الكربون ثم نخرجها من الطبق ونقطعها 3 قطع
    القطعه الواحده تناسب صينيه مقاس 28 او 30 والباقي لو مش هيستخدم نشيلو في الفريزر كل قطعه في كيس وقبل ما نيجي نستخدمها نطلعها قبلها بشويه تسيح وبعدين نفردها في الصينيه بتناسق وتكون رفيعه لانها تعلو في الفرن ونعمل لها حواف من الجنب ونقوم بغرس العجينه بالشوكه حتي يدخل بداخلها الصوص

    نيجي بقي لصلصة البيتزا ( الكونكاسيه )

    المقادير :
    2 بصل متوسط الحجم
    2 فص ثوم
    2 طماطم
    2 ملعقه زيت زيتون
    شويه ماء
    ملعقه صغيره سكر
    زعتر - ملح - فلفل اسود

    الطريقه :

    نضغ كل المكونات في صينيه فوق بعض وتدخل الفرن من 10 الي ربع ساعه تقريبا حتي تدبل ثم نطلعها ونضربها في الخلاط
    ولكن لا توضع علي العجينه وهي ساخنه
    ناخد منها ملعقه او اتنين تقريبا ونفردها علي العجينه ولا تدهن الحواف بتاعتها

    والباقي نشيلو في الفريزر لمره تانيه وثالثه وعاشره ميجرلهاش اي حاجه
    ثم نضع الحشو اللي احنا عايزينو عليها بلوبيف او لحمه مفرومه او تونه وفلفل الوان وزيتون اخضر وماشروم والجبنه الموتزاريلا
    واخيرا ندهن الحواف بفرشاه زيت زيتون عشان ما تتحرقش في الفرن ونضع شويه زيت علي وش البيتزا بعد وضع الموتزاريلا
    ثم ندخلها الفرن 20 دقيقه تقريبا ولو فرن كهربائي بعد العشرون دقيقه نولع الشوايه عليها 5 دقايق ونراقبها عشان تحمر من فوق


    ودا شكلها قبل ما تدخل الفرن



    المصدر : مطبخ سحر http://www.saharbashir.blogspot.com/2013_01_01_archive.html

     
    amalالتاريخ: الثلاثاء, 2013-02-26, 3:24 PM | رسالة # 2
    عضو بلاتيني
    مجموعة: المدراء
    رسائل: 560
    سمعة: 0
    حالة: Offline
    سهلة جدا وشكلها يفتح النفس wink surprised cry

    امل الخولى
     
    منتدى سر جمالك » مطبخ سر جمالك » اكلات جميلة » طريقه عمل عجينه البيتزا بطريقه سهله وبسيطه بالصور
    • صفحة 1 من%
    • 1
    بحث:

    تصميم موقع مجاني с uCozCopyright MyCorp © 2024