ghada2 | التاريخ: الإثنين, 2013-02-25, 10:12 PM | رسالة # 1 |
عضو
مجموعة: أصدقاء
رسائل: 22
| 2 م ك دقيق 2 ك سكر 1/2 م ك نشا 3 صفار بيض 4 م ك لبن +1 م ك كريمة 1 ك شوكولاتة ذائبة 1 م ك كاكاو 6بياض بيضة 1 - يضرب صفارالبيض مع النشا والشوكولاتة و السكر والكاكاو ثم الدقيق يدوبك يختلط معاهم 2-يرب بياض البيض جيدا مع أضافة 3 م ك سكر أثناء الخفق حتي نتوصل لمرحلة المنقار او لما ترفعي المضرب يعمل شكل المنقار ويجمد ما يتحركش ثم نخلط المزيج صفار البيض مع 1/3 مزيج البياض حتي يختلط تماما برفق وخفة بمعلقة خشب او اسباتيولا ثم الثلث الثاني ثم الاخير وفورا نكون مجهزين اكواب السوفليه مدهونة بالزبدة ومرشوشة بالسكر وقليل من الكاكاو ويملئ حتي 2/3 الطبق ويدخل فرن 170 درجة لمدة 15 دقيقة بالكتير قوي 20 دقيقة و 3-تقدم فورا مع صوص شوكولاتة او سكر بودرة او قومي بكسرها من المنتصف امام الضيف ووضع ملعقة كبيرة من الكريمة او ايس كريم الفانيليا وبالهنا والشفا
* حتلاقيها من جوه لزجة شوية هوده المطلوب بتبقي جامدة وهي بتدوب بالفم * لما نجئ نحطها في الاطباق قبل الخبز ممكن نحط ورقة زبدة علي حرف الطبق علشان تساعده انه لما يرتفع السوفليه يرتفع بتساوي ويبقي ارتفاعه اكتر من لو مستخدمناش الورق
|
|
| |